Markarbeten för nya hus

Hejsan!

Sovmorgon och snart fredag, det finns inte så mycket mer man kan önska sig för tillfället. Solen skiner här i Nacka och jag sitter på min inglasade balkongen och avnjuter en kopp te samtidigt som jag blickar ut över samhället. Några hundra meter bort ser jag min kommande bostad och hur Dorian Entreprenad är i full gång med markarbeten för både mig och mina blivande grannars hus. Detta är förmodligen mitt sista år i lägenheten innan jag blir husägare i ett radhusområde precis i kärnan av Nacka, jag kommer sakna min fina lägenhet men det är en betydligt större investering att köpa sig en bostad än att ständigt hyra. Föreningens vision var att alla hus skulle vara klara om ungefär 10 månader men med tanke på vilken fart det är på Dorian Entreprenad och deras markarbeten så känns det som att vi kommer få flytta in lite tidigare.

Tanken slog mig hur intressant och avslappnat det kan vara att bara sitta på balkongen och utforska omgivningen, trots att det bara är i lilla Nacka. Jag kan sitta här ute i timmar och bara lyssna på musik samtidigt som jag spanar ut och ser folk i rörelse, det händer alltid något spännande. Som nu till exempel när jag kan sitta och kolla när mitt framtida hus byggs, det är fascinerande över hur många maskiner det krävs för markarbeten. Stor del av mina dagar spenderar jag däremot genom att sitta och kolla ner mot busshållplatsen, det är alltid lite kul och se hur folk springer för att hinna med bussen och vid busscentralen här nere är det konstant rörelse. Den här stunden är det jag kommer sakna mest med min lägenhet men vi får hoppas att det är bra utsikt från det nya huset också så att jag kan sitta på terrassen där och spana. Nu behöver jag få lite saker gjort med företaget men jag lovar att uppdatera er om det händer något intressant nere på gatorna!