Uppdatering – Varför man ska ta ett CSN lån om möjligheten ges!

2013 skrev jag ett inlägg på min gamla blogg avseende min syn på CSN lånet, det inlägget blev det mest besökta sen jag startade bloggen under den gamla plattformen. Nu är det dags för en uppdatering.

Generellt bör vi undvika att sätta oss i skuld, men ibland kan det vara nödvändigt, t.ex. vid köp av hus eller lägenhet.


CSN lån ger den som studera ett fördelaktigt lån med låg ränta, lång avbetalningstid och framförallt inga motkrav förutom då att genomföra studierna.

För egen del så har jag idag inga CSN Lån, i bagaget har jag haft CSN lån för en termin som ganska omgående betalas tillbaka. Sen dess har jag inte haft möjligheten att ta del av det fördelaktiga lånet.

Räntan CSN lån 2019

För 2019 har regeringen beslutat att räntan höjs med 0.03 procentenheter till 0.16 %, betydligt mindre än min nuvarande ränta på bostaden på 1.55%

Utöver den låga räntan ovan så tillkommer en expeditionsavgift per år på 150 kr. Övriga avgifter och mer information finns på CSN hemsidan

Räntan 2009-2018

Lånebelopp 

Lånebeloppet per vecka ligger på 1860 kr och ger vid 20 veckors studier 37200 kr.

CSN

Att tänka på är att du enbart får fullt studiemedel om du ligger under fribeloppet.

Med hänsyn till den låga räntan och att summan kan ge ett bra sparande så hade jag om jag varit student tagit fullt lån även om det inte fanns ett behov.

Vad är din åsikt om CSN lånet?

Disclaimer; inlägget ovan är enbart mina åsikter och ska inte tas som någon rekommendation.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera