Lalandia – Semester eller en möjlig investering

Lalandia erbjuder familjen en blandad mix av aktiviteter där äventyrsbadet kanske är det som sticker ut. För den som hellre tänker på investeringar så finns det en annan möjlighet på lalandia

Härligt med lite semester innan det är dags att börja jobba igen.

Lalandia besöktes och när det slog mig att alla stugor som lalandia förmedlade var privatägda så kunde jag inte motstå att kolla upp prisnivåerna och möjliga investeringar.

Lalandia finns lokaliserat både i Rödby och i Billund och snart även i Motala av alla ställen.

Lalandia Motala

Den 10 december 2018 togs ett beslut i Motalas Kommunfullmäktige avseende detaljplaner för lalandia och de fritidshus som ska byggas och säljas till privatpersoner. Samma koncept som i Rödby och Billund.

Givetvis så blev alla 5 detaljplaner överklagade…

Foto lalandia

Har svårt att se att det initialt är en bra investering. Framförallt så har man ingen historik att gå på som i fallet med både Rödby och Billund.

Vi får dock vänta och se hur upplägget se ut. Vad vi vet är att det handlar om dryga 550 stugor som ska säljas.

Lalandia Rödby

Fritidshusen förmedlas precis som vilka andra hus på marknaden av en mäklare.
Nybolig Rødby Lalandia har kontor inne på Lalandia där det gick att beskåda försäljningspriserna på några fritidshus.

från Nybolig.dk

Huset ovan ligger ute för 720 000 danska kronor och har en månadsavgift på 3099 kr.

Det verkar som att husägarna i sitt medlemskap i föreningen får gratis inträde till badlandet inne på Lalandia och en rad andra förmåner.

En snabb uträkning

Kostnader som är osäkra är framförallt driftkostnader men även möjliga intäkter då summan ovan är enbart en uppskattning från tidigare år. Däremot sprids intäkterna mellan samma hustyp.

En bra investering? Kanske inte, men för den som spenderar alldeles för mycket tid och pengar på Lalandia och avser att åka dit även framöver så kanske det är värt att ta en titt.

Skistar

Efter lite sökande så slog det mig att skistar har ett liknande koncept, lite oklart vilka kostnader de tar ut. Läste tidigare att de tog 30 % av inkomsterna vilket i sig kan vara ganska mycket.

Hittade ett räkneexempel från bloggen Min Aktiedagbok på en lägenhet.

Summorna på intäktssidan blev 139000 kr efter skistars provision.

Vad gäller tillgängligheten så är man kraftigt begränsad under högsäsongen och villkoren är följande. En fördel för Lalandia är betydligt fler veckor att hyra ut. Det går att bada året om till skillnad från skidåkningen även om kanske naturen lockar någon till Åre även övriga delar av året.


För att få ta del av detta förmånliga erbjudande måste ditt boende vara disponibelt för uthyrning genom SkiStar ett visst antal veckor under perioden vecka 51 till vecka 16. Antalet veckor anges i det personliga avtalet, eller på din ägarsida. Du får reservera max tre högsäsongsveckor per år för eget bruk. Med högsäsong menas jul, nyår, trettonvecka, vecka 7-10 samt första och andra påskveckan. 

Det ska bli intressant och se om det blir något intresse för Lalandias projekt i Motala och om det lockar samma antal semesterfirare som Rödby och Billund.

Har ni något fritidsboende och hyr ni ut det i så fall?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera