Lägre elkostnader – Dags att byta elleverantör

Det här med att hålla koll på priserna och byta elleverantör har bara blivit enklare och enklare. Finns flera tjänster där ute som jämför elleverantörerna. Bara att skriva in vilken förbrukning och lite andra värden som avtalstyp. Det gäller bara att komma ihåg att byta innan rabatten försvinner. 

Tidigare valde jag ett elavtal som gav mig.

  • Rabatt månadsavgift på hela beloppet. 45 kr.
  • 15 öre/kWh i 12 månader.

kWh rabatt ovan beror helt på vilket påslag som elleverantören väljer att lägga på inköpspriset. I det här fallet låg påslaget på 7.5 öre.

Dessvärre så kom bytet av elleverantör någon månad för sent varav jag förlorade lite pengar jämfört med elavtalet ovan då rabatten försvann efter 12 månader. Det gäller att vara uppmärksam!
Jag gissar att det sena bytet kostade mig minst 500 kr då jag har ganska hög förbrukning på el.

Så viktigt att byta i god tid, nu kommer jag att skriva in i kalendern när det ska bytas nästa gång med hänsyn till uppsägningstiden på 1 månad.

Det nya elavtalet ger mig en rabatt på 15.5 öre/kWh, och var det som låg i topp på den jämförelsesidan som jag nyttjade mig av.

När bytte du elleverantör senast? och blev det någon besparing?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 svar till “Lägre elkostnader – Dags att byta elleverantör“

  1. Bra grej! Vi försöker byta en gång om året som rutin. Nu när elpriserna är dyra finns det all anledning att se över dem. Var också obs på deras faktura/administrationsavgifter. Det ska inte finnas något sådan då de gärna äter upp kvh besparingen.

    https://iblandgormanratt.blogspot.com/p/spartips.html

    1. Tack för kommentaren, ja det gäller att vara uppmärksam. Det gäller även andra tjänster som kör provperioder och dylikt. Lätt att glömma.

      Mvh

Kommentera