Gästintervju – Pappabetalar?

Då är det äntligen dags att presentera ett nytt inslag här på bloggen. Nämligen intervjuer med andra ekonomibloggare – Först ut är bloggaren Pappabetalar?

Vem är pappan bakom pappabetalar?

Pappa betalar? är en helt vanlig familjefar, ganska mycket ”Svensson” som uppskattar det lilla. En ganska lugn typ som gör mycket för sina barn och prioriterar familjen högt. Sitter kanske lite för mycket framför datorn, iallafall om du frågar Mamma betalar?

Du började blogga i början av 2018, hur kommer det sig att du tog steget och hur kom du på namnet pappabetalar?

Första blogginlägget släpptes faktiskt redan 2017, den 30:e december. Så egentligen är jag inne på mitt 3:e bloggår, haha. 

Tror faktiskt bloggen startades tack vare en rad olika händelser som tillslut mynnade ut i bloggen. Det började med att jag gick in i väggen. En tung period som pågick i ca 1 1/2 år. Jag var sjukskriven i omgångar. Allt från 100% till 25%. Ekonomin var egentligen inget större problem under denna tiden. Försäkringskassan fungerade bra och jag fick mina pengar. Om än mindre än jag var van vid. Dock hade vi marginal att dra ner på onödig konsumtion. 


När jag började må lite bättre under sjukskrivningen så hittade jag till olika ekonomibloggar. Här tändes något inom mig. Jag älskade hur andra människor la pengar på sparande och aktier. Jag började köpa aktier själv och tyckt det var superroligt. Inga stora pengar men det var kul ändå.  Iom allt detta så insåg jag också att vi lägger mycket pengar på onödiga saker som inte ger oss glädje eller mervärde. Detta hjälpte mig i ett beslut. Att byta jobb och gå ner i arbetstid. Kanske det sämsta att göra om du vill spara mer pengar men det bästa att göra om du vill ha mer tid och inte känna en stress över livspusslet. Men trots detta sparar vi mer pengar idag än vi gjorde innan. Häftigt.

Du är precis som jag familjefar med 2 barn, hur får du tid till bloggandet? och vilka tips kan du ge andra som sitter i samma situation.

Ja exakt. 2 barn och fru. Alla vill ha sin tid och uppmärksamhet. Fotbollstränare osv. Det finns alltid något att göra. 

Vissa perioder är det ytterst lite tid till bloggen och jag tänker att det är okej. På helgerna har jag ofta mer tid (mina barn sover länge så ofta kan jag pilla på datorn innan de vaknar) och brukar skriva en del då. Sedan gör jag sista touchen på inläggen kvällen innan de ska publiceras, det kan vara när barnen sover och Mamma betalar? tittar på någon tråkig serie. 

Mina texter är inte så avancerade och perfekta. Jag har aldrig varit bra på att skriva och hade ganska dåliga betyg i svenska. Bara det gör det till en stor bedrift att jag startade bloggen. Tror ingen i min familj skulle tro mig om de visst att jag hade en blogg.

Mitt tips får nog bli att, skriv när du tycker det är kul. Skriv om ämnen du tycker är kul eller intressant, då går det rätt snabbt att få ihop ett inlägg. Men det absolut viktigaste är att du ska tycka det är kul.

Det som slår mig är alla dina inlägg om just ”extra inkomster” som t.ex.  paneler vilket är ganska ovanligt hos andra ”ekonomibloggare” Hur kom det sig att du valde att dra igång ditt projekt ”gratispengen”  och är det något du rekommenderar andra att testa på med hänsyn till 
tid, insats?

Ja jag är nog ganska unik när det gäller detta, iallafall i denna nisch av bloggare. Det grundar sig nog i att jag vill ha mer pengar utan att binda upp mig på ett arbete.
Jag vill hitta extra jobb som jag själv väljer när, var och hur jag ska göra det. Paneler går att strunta i om jag inte känner för det. Det ger inte mycket pengar men det ger ändå några kronor.

Har under 2018 dragit in ca 4 000kr på paneler, cashbacksidor  och bonus från kreditkortet. Det är nästan 400kr extra sparande varje månad. Kan tänka mig att det finns barnfamiljer som knappt kan spara en sådan summa varje månad.Just nu är det det som driver mig mest att fortsätta med projektet. Alla som anser att de inte kan spara pengar, detta är perfekt för dem. Kommer under månaden att testa på något som heter Mystery shopping som kan ge lite extra pengar framöver. 

Jag kan absolut rekommenderar alla att testa men det beror också på varför andra vill testa. Ska du maximera din inkomst är det bättre att jobba mer på din nuvarande arbetsplats eller hitta ett jobb som ger bättre lön.Paneler har dålig timpengen men det är få extraknäck med dess fördelar. Cashback bör alla syssla med. Kolla gärna de sidor jag använder.

Nu har vi gått ifrån 2018 till 2019. Många ekonomibloggare har levererat både en summering av 2018 och mål för 2019. Hur har ditt 2018 varit och vilka mål har du för 2019?

Eftersom jag precis kommit hem från Thailand (3 veckors semester) så har jag inte hunnit summera året. Jag ska kolla på det i veckan och återkommer på bloggen. Det har dock inte varit ett plus år men jag är rätt säker på att jag slagit index. Målen får jag också återkomma med då förra årets mål ska analyseras först. Jag vet iallafall att sparkvoten ska höjas under 2019.

Generellt så är jag sjukt nöjd med privatekonomi året 2018. Jag har slutat snusa, familjen har under ett år sparat ihop till en 3 veckors Thailandsresa, vi har ökat sparkvoten och sparandet i reda pengar trots lägre inkomster, Mamma betalar har sagt upp sig och börjar snart på en ny arbetsplats. Jag har förändrat mitt köpbeteende och detta har speglats på resten av familjen. Mycket tack vare bloggen.  

Till slut vilka tips har du för den som vill börja spara?

Det viktigaste är att skapa en automatisk överföring som dras när lönen kommer. Summan i sig spelar mindre roll, det viktiga är att det görs. Sedan försöker du öka detta med tiden. När detta är gjort då kan du börja kolla på hur du kan frigöra pengar. Förhandla alla dina avtal. Det du sparar in på dessa kan du lägga på sparandet istället. Börja med fonder och gå sedan över till aktier om du tycker det verkar intressant. 

Ett stort tack till Pappabetalar? och lycka till framöver. Pappabetalar? blogg hittar ni här

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 svar till “Gästintervju – Pappabetalar?“

 1. Hej Kanjagblirik!
  Tack för att ville intervjua mig. Jättekul!
  Om någon undrar något så är det bara att ställa fler frågor här eller på min blogg.

  Mvh PB?

 2. Kul med intervjuer! Alltid spännande att höra om andra bloggkollegor och hur de får tiden att räcka till.

  1. Tack för kommentaren! Instämmer!

 3. Så kul att läsa intervjun! Du borde göra fler sådana 😀

  1. Tack för kommentaren! Jag kan lova att det kommer fler intervjuer.

 4. […] Tidigare gästintervjuer hittar ni här-Pappabetalar? […]

Kommentera